Tips inför flytten

Tips inför flytten

De flesta av oss flyttar flera gånger under vårt liv. Vi lever i ett väldigt mobilt samhälle där det inte bara är vanligt att flytta inom en stad, utan också till andra städer och rentav till andra länder. Att flytta är något emotionellt, men främst något mycket praktiskt. Här kommer tipsen inför din nästa flytt.

Flytta

Det finns många anledningar till att vi flyttar: nytt jobb, kärleken, vi har hittade drömhuset eller för att vi helt enkelt vill göra något nytt i livet. En bland de vanligaste orsakerna att flytta är för att studera eller för att börja på ett nytt jobb. Oavsett anledning till att du flyttar, så innebär en flytt både mycket känslor och mycket praktiskt att organisera. Om vi bara ska flytta inom samma stad, så kan det förvisso vara arbetsamt, men vi kan planera på ett bra sätt. Om det däremot är så att vi ska flytta till en annan stad eller ett annat land, så måste vi planera på ett helt och hållet annat sätt, och ofta även ta hjälp av en flyttfirma. Om du just nu går i tankar på att flytta eller att hitta ett nytt jobb, så kan du kolla Next U:s rekrytering i Stockholm – Next U använder videopresentationer för att bättre sammanlänka rätt personer till rätt arbetsplats.

Frakt och logistik

Att flytta handlar om frakt och logistik, att få saker från en plats till en annan så smidigt som möjligt. Det bästa sättet för att flytten ska bli mer hanterbar och innebära mindre stress, är genom att planera flytten i förväg. Det är många som sätter igång att packa och städa ur sin lägenhet i sista stund. Om vi ska flytta om två månader, så upplever vi det som en lång tid. Men då de flesta av oss arbetar eller studerar under veckodagarna, så innebär det bara att vi kan arbeta med flytten på helgerna. Två månader innebär åtta helger. För det mesta vill man inte heller hålla på med flytten på både på lördagen och söndagen, vilket blir åtta dagar. När du vet att du ska flytta, så är det klokt att börja städa ur och packa ner saker allt eftersom. Tänk också på att tydligt markera lådor och kartonger, så att du verkligen vet var du har dina saker.

Om hela din flytt ska göras på en helg, så kan det vara klokt att antingen anlita en flyttfirma eller att magasinera dina saker ett tag. Det finns flyttföretag som erbjuder magasinering för en kortare tid, vilket kan underlätta mycket om du flyttar inom en och samma dag och all städning sker på en gång. Då har du ett magasin att tillgå och där du kan lägga in alla dina kartonger allt eftersom du packar, då blir det inte lika stressigt.

writers