Frakt av bilar och bildelar

Frakt av bilar och bildelar

När det kommer till frakt av olika saker tänker man oftast på stora skepp och flygplan. Men i själva verket så fraktas majoriteten av alla varor och produkter på vägar i exempelvis lastbilar och långtradare. Dock så fraktas olika saker på olika sätt beroende på en mängd olika faktorer, exempelvis storlek och värde. Detta är framförallt aktuellt när det kommer till bilar. Således kommer denna artikel gå igenom hur bilar fraktas och varför de fraktas på det sätt som de gör.

Hur fraktas bilar?

Hur bilar fraktas beror helt och hållet på ägaren av biltillverkaren. Exempelvis så kan biltillverkarens ägare ha en affärsmodell där de importerar begagnade däck och sedan återanvänder gummit till nya däck. Ett annat exempel är att biltillverkare fraktar in delar från olika delar av världen för att sedan sätta ihop bilen på en speciell plats.

Kostnader

Hur bilar och bildelar fraktas beror helt och hållet på kostnader. Exempelvis så tillverkas majoriteten av bildelarna i länder som Indien, Kina och andra länder i Asien. Detta då det är billig arbetskraft i länderna. Således handlar mycket om kostnader då biltillverkare vill hålla nere sina kostnader och tjäna mer pengar.

Dock så har en del biltillverkare valt att ha fabriker i Sverige, exempelvis så har Volvo en fabrik i Sverige av ren tradition då det funnits mycket länge.

writers