Tips under resan

Tips under resan

För dig som sitter bakom ratten i många mil kommer här ett par tips som kan underlätta resan en aning. Var och en har förstås sina egna preferenser. Du kanske föredrar en knäpptyst kupé eller så längtar du efter att få snacka med någon. Chaufförsyrket erbjuder ju olika sätt att variera sin vardag på. Här kommer några exempel.

En favorit för många är förstås ljudboken. Denna är ingen nyhet men finns numera även i mobiltelefonen. Via prenumerationsbaserade appar och tjänster får du tillgång till ett helt bibliotek i din telefon. De allra flesta erbjuder också möjlighet att ladda ner boken hemma, om man inte vill att böckerna ska äta upp för mycket surf. Ditt enda bekymmer är därmed alltså om du vill lyssna på en mordgåta eller en bok i stresshantering. Varför inte ta både och. På en långkörning kan dessa vara ovärderliga.

Ibland kan det ju även bli lite ensamt i hytten. Har man inte möjlighet att få med något att sitta och samtala med under resans gång så kan man ju alltid hitta nån att ringa till. Ett par varningar dock, för det första är det numera lag på att använda någon form av hands-free om du ska prata under körning. För det andra, om du märker att det bara är du som pratar så kan det vara så att det person du ringer egentligen inte har tid att sitta och småprata just idag. Här gäller det att ha lite fingertoppskänsla.

När det gäller varningar kan det ju också vara på sin plats att varna för att bli en så kallad rattsurfare. Som förare av tyngre fordon är detta förstås en dödssynd men lockelsen till sociala medier och att få uttrycka sig i korta meddelanden och hjärtsymboler har spridit sig till alla åldrar och yrkesroller i samhället. Dock finns det inget som rättfärdigar den sortens beteende när man framför ett fordon på allmän väg.

Ett alternativ till ljudböcker och radio är förstås även det stora utbud av poddar som numera finns tillgängligt. Oavsett vilken din hobby eller ditt intresse är så finns det garanterat en podd där människor sitter och diskuterar just detta timme ut och timme in. Du kan bara lyssna och njuta medan du väntar på att nå din destination.

writers