Hyr en minigrävare och frakta matjord till kunder

Hyr en minigrävare och frakta matjord till kunder

Sitter du på en bit mark som består av utomordentlig matjord? Då kan du faktiskt tjäna pengar på den genom att sälja jorden till kunder. Idag är bra matjord utan torv väldigt efterfrågat, något som gör att du kan sitta på en guldgruva. Här berättar vi hur du ska gå tillväga för att slå mynt på din jord.

Ta hjälp av en minigrävare

Du kanske lägger pannan i djupa veck och undrar hur du ska kunna ta tillvara på din matjord. Att ge sig ut och gräva för hand är nästan omöjligt. För att kunna sälja din jord behöver du få upp ganska stora mängder. Med spade tar arbetet lång tid och är extremt arbetsamt. Det finns dock en lösning på problemet. Arbetet går nämligen mycket lättare om du hyr minigrävare hos din lokala leverantör. En minigrävare är en liten och nätt grävmaskin som ändå klarar av att få upp stora mängder med jord. När du hyr din minigrävare behöver du inte heller lägga ut stora summor pengar på att köpa en. Du kan dessutom hyra grävaren när du behöver den och slipper förvara en maskin på din egendom övrig tid. En minigrävare kan också användas på många andra sätt, till exempel för att dränera huset eller för att anlägga ett odlingsland.

Därför är bra matjord populär

Du kanske undrar varför du ska sälja matjord när det redan finns planteringsjord att köpa på påse? Det ska vi snart svara på. Idag blir hållbar odling allt mer populärt. Man vill helt enkelt odla på ett sätt som är bra för klimatet och växterna. Den metoden rimmar dock illa med den jord som finns att köpa på påse. Denna är nämligen ofta en riktig klimatbov då den innehåller stora mängder torv. Torven tillsätts i jorden för att göra den lucker och för att dryga ut den. Torv är dock en ändlig källa och torvtäkterna blir sakta utarmade. Det finns därför en lucka i marknaden för riktigt bra matjord. Det har många bönder förstått och framställer därför sin egen matjord till sina odlingar.

Så fraktar du din matjord

När du grävt upp din matjord med din minigrävare är det dags att frakta den till din kund. Här kan du välja bland några olika lösningar. Du kan antingen välja att sälja jorden per flak, eller så kan du paketera den. Det går naturligtvis också att välja båda lösningarna. Vill du sälja jorden per flak behöver du en mindre lastbil. Antingen kan du skaffa en själv eller så kan du sluta ett avtal med en lokal logistikfirma. Väljer du att paketera din jord kan du sälja den till olika leverantörer som kommer och hämtar upp den hos dig. Du kan naturligtvis också skaffa en egen liten gårdsbutik där du säljer din miljövänliga jord. Genom att sälja matjord som är framställd på ett bra sätt gör du klimatet en tjänst samtidigt som du gör många odlare lyckliga. Det behövs helt enkelt mer torvfri jord på marknaden, något som du kan vara med och bidra till.

writers