Frakta tryggt

Frakta tryggt

För den som ska transportera varor och gods från ett ställe till ett annat är det viktigt att fraktgodset kommer fram i oskadat skick. Då krävs en bra paketering och andra hjälpmedel som skyddar godset mot stötar och ser till att det inte skadas av fukt eller transporteras på fel sätt.

Hos Buildor kan du hitta en stor mängd inomhusbelysning, innemöbler och textil som kan komma till god användning medan du paketerar godset som ska fraktas. När du ska skicka iväg paket är det också bra att veta hur du frankerar det rätt så att det inte blir för dyrt. Fraktkostnaderna kan enkelt skena iväg om du inte vet hur du kan skicka ditt gods på billigast möjliga sätt. Det finns också många alternativa tjänster som kan göra det mindre kostsamt att skicka paket

Använd rätt emballage

För att kunna skicka gods säkert krävs det bra emballage. De förpackningar som skickas i e-handeln består upp till 80 procent av kartong och wellpapp. Emballagen är dock ofta för stora, vilket innebär att mer än 100 miljoner liter luft transporteras varje år i Sverige. Med bättre anpassade och återförslutningsbara förpackningar kan branschen minska sitt klimatavtryck.

Att eliminera luft i paketen har blivit viktigt för många företag. Postnord bjöd nyligen in till ett möte med e-handelsbranschen för att åtgärda problemet. E-handlare har specifika standardmått att förhålla sig till kring vilka storlekar på paketen som brevbäraren kan hantera. Idag krävs det dock nya och mer flexibla lösningar för att höja branschens hållbarhet. Förslag har därför kommit kring att anpassa kartonghöjden så att de bättre passar till produkterna som skickas. Att hantera en rad olika mått är för besvärligt. Kunderna som handlar via internet lägger allt fler produkter i varje order, vilket har lett till att e-handeln varit tvungna att införa fasta mått. Förpackningarna skulle också kunna börja anpassas när packning sker i packautomationer, eller så skulle det gå att införa smartare emballage.

E-handlare fokuserar på hela värdekedjan och tittar på hur stor plats produkten tar medan den ligger på hyllan. Är de som köper in varorna medvetna om vilka konsekvenser varje produkt har? En annan viktig faktor är hur svår produkten är att packa. På detta sätt går det att göra medvetna val ända från början och köpa in rätt produkter.

writers