Börja köra budbil

Börja köra budbil

Gillar du att träffa många olika människor, köra bil och har bra lokalkännedom? Då skulle det passa dig bra att starta en budbilsfirma. Här berättar vi vad som krävs för att göra det och hur du hittar en bra firmabil.

Hitta en bra bil

För att du ska kunna starta en budbilsfirma behöver du först en bra bil. Eftersom du kommer att köra mycket är det bra om du väljer en bil som inte drar så mycket bränsle. Du bör också välja en bil som är enkel att köra och som är lätt att parkera i stadsmiljöer. Du bör dock inte välja en allt för liten bil eftersom du måste få plats med det gods du ska köra. Holmgrens bil är en Hyundai återförsäljare som vänder sig till både privatpersoner och företag. Här kan du enkelt hitta en lämplig bil för din verksamhet. Hyundai är ett bra val av märke på bil eftersom deras bilar är framtagna för miljonstaden Seoul. Det betyder att du får en smidig bil som är enkel att ta sig runt i, något som är en förutsättning för en bra budbil. Besök din Hyundai återförsäljare redan idag för att se ut en lämplig bil för din verksamhet.

Vad krävs för att starta en budbilsfirma?

Att starta en budbilsfirma är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Du behöver dock ett så kallat trafiktillstånd. Ett sådant ansöker du om hos Transportstyrelse för en kostnad av 5700 kronor. Beviljas du tillståndet debiteras du också en tillsynsavgift på 700 kronor per år. Du behöver naturligtvis också ett körkort och viss körvana för att kunna starta en budbilsfirma.

För att du ska kunna driva ditt företag på ett korrekt sätt behöver du ansöka om F-skattesedel hos Skatteverket. Många börjar med att starta en enskild firma och omvandlar den sedan till ett AB om verksamheten går bra. Här kan du läsa om ett exempel på en budbilsförare som utvecklade verksamheten ett steg ytterligare och skapade ett miljonbolag.

Vilka uppdrag kan man få när man kör budbil?

Innan du besöker en Hyundai återförsäljare och skaffar en bil kan det vara bra att först veta vilken typ av uppdrag man kan få som budbilsförare. Kort kan man säga att jobbet som budbilsförare kan innebära vitt skilda uppdrag. Du kan jobba mot allt från privatpersoner till företag, eller båda. Vanligt är dock att budbilsförare anlitas av företag som behöver frakta ett gods snabbt utan speciellt lång varsel. Det gör att yrket kan vara stressigt stundtals. Du kan också få köra allt från kylvaror till pallgods förutsatt att du har plats för det. Många budfirmor arbetar med små lastbilar av den anledningen. Vill du göra det är det dock viktigt att veta att du måste ha ett körkort anpassat för den typen av fordon.

Det är också bra att komma ihåg att yrket som budbilsförare kräver hög social kompetens. Du bör därför vara serviceinriktad och klara stressiga situationer utan att bli arg eller irriterad. Om den beskrivningen passar in på dig så kan yrket som budbilsförare vara perfekt för dig.

writers