Flyg- och båtfrakt

Flyg- och båtfrakt

Den sortens logistik och transport som vi kanske inte märker av så ofta i vardagen är flyg- och båtfrakten. Mycket gods inom Europa går via trailerdragare men om godset ska flyttas längre än så är vi ofta helt beroende av flyg- eller båtfrakt.

Flyget är förstås det snabbaste och därmed dyraste sättet att transportera varor på. Smakar det så kostar det. Men ibland finns det lägen, både för kunder, företag och privatpersoner, när det enda som spelar någon roll är att det går snabbt. Då är flygfrakten det enda alternativet för att få hem sitt paket med vad det nu är man otåligt väntar på.

Har man lite mer tid eller is i magen är det förstås betydligt billigare att använda sig av båtfrakt. Fartygen går kanske inte så snabbt men de kan frakta oerhörda mängder varor jämfört med alla andra transportgrenar. Inte ens de allra längsta godstågen kommer i närheten av den massa som ett välfyllt containerfartyg bär på.

Många bolag har sina egna transportkedjor som innefattar både bil, flyg och båt. Ibland vill vi ju helst inte tänka på hur långt vissa varor har åkt innan de hamnar hos oss. Branschen försöker dock bekämpa vissa myter som de själva anser inte riktigt ger en rättvis bild av verkligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *